Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 32 common:people_all_forms

"Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році під гаслом "РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО"

Date: 15 січня о 10:03
61 view

Приємно повідомити, що наш заклад зареєстровано для участі у змаганнях серед учнів «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги», які проходять під гаслом: «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО».
На учнів очікує 5 захопливих етапів змагань на різних рівнях: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський. Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня до червня. У сезоні 2023/2024 Всеукраїнські шкільні ліги заплановано провести з грудня 2023 до червня 2024 року за п'яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг.
Наші діти обрали для змагань футзал та ... У січні пройде шкільний етап. З кожного закладу будуть обрані команди-переможці з кожного виду спорту, які візьмуть участь у змаганнях на територіальному рівні.
Усім бажаємо якнайкращого настрою! Єднаємось зі всією шкільною спільнотою України! «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО!»ПОЛОЖЕННЯ
про підготовку, проведення та розвиток обласних Змагань
"Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги"
серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році
під гаслом
"РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО"

ПОЛОЖЕННЯ

про підготовку, проведення та розвиток обласних Змагань
"Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги"
серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році
під гаслом

"РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО"

1. Мета і завдання

1.1. Обласні Змагання "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" у 2023-2024 навчальному році під гаслом "РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО" (далі – Змагання) проводяться серед учнів закладів загальної середньої освіти.

1.2. Змагання проводяться з метою популяризації видів спорту серед учнів закладів загальної середньої освіти, через підготовку, проведення та розвиток Змагань з видів спорту.

1.3. Завданнями Змагань є:

1.3.1. Популяризація видів спорту та здорового способу життя.

1.3.2. Залучення максимальної кількості учнів до регулярних занять фізичною культурою та спортом.

1.3.3. Створення умов для розвитку спорту серед здобувачів освіти.

1.3.4. Підтримка у закладах загальної середньої освіти системи фізичного виховання.

1.3.5. Формування у молоді сталих традицій і мотивації щодо фізичного виховання і спорту як важливого чинника у забезпеченні здорового способу життя.

1.3.6. Залучення талановитих дітей та підлітків до занять у закладах спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю та інших закладів фізичної культури та спорту.

1.3.7. Покращення спортивного іміджу Житомирської області.

2. Організація та керівництво проведенням Змагань

2.1. Для ефективної підготовки та проведення обласних Змагань, розпорядженням Житомирської обласної військової адміністрації від 30.11.2023 № 583 «Про утворення організаційного комітету з підготовки та проведення проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти Житомирської області на 2023-2030 роки» створено організаційний комітет.

Організаційний комітет збирається на засідання за потреби та приймають рішення, обов’язкові для виконання.

До складу організаційного комітету входять представники: Житомирської обласної військової (державної) адміністрації, Департамента освіти і науки Житомирської обласної військової (державної) адміністрації, Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської обласної військової (державної) адміністрації, Житомирського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Житомирського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», спортивних федерацій та асоціацій з видів спорту та інші фахівці на громадських засадах (за згодою).

2.2. Загальне керівництво та контроль за підготовкою та проведенням Змагань здійснюють Житомирська обласна військова (державна) адміністрація, організаційний комітет з підготовки, проведення та розвитку обласних Змагань "Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги" серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році, Департамент освіти і науки Житомирської обласної військової (державної) адміністрації, Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської обласної військової (державної) адміністрації, Житомирське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Житомирський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», спортивні федерації та асоціації з видів спорту та інші фахівці на громадських засадах.

2.3. Керівництво, контроль за підготовкою та проведенням І- IV етапів Змагань покладається на Житомирську обласну військову (державну) адміністрацію, Департамент освіти і науки Житомирської обласної військової (державної) адміністрації, Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської обласної військової (державної) адміністрації, Житомирське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Житомирський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», районні військові адміністрації, органи місцевого самоврядування, заклади освіти, а також на суддівські колегії, сформовані та затверджені наказами відповідних організаторів Змагань.

Календарні плани проведення Змагань І - ІІ етапів затверджуються органами місцевого самоврядування, ІІІ - етапу - районними військовими адміністраціями, ІV – етапу - Департаментом освіти і науки Житомирської обласної військової (державної) адміністрації, Управлінням національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської обласної військової (державної) адміністрації, Житомирським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та федераціями з видів спорту.

2.4. Відповідальність за безпосереднє проведення І - IV етапів Змагань покладається на Житомирську обласну військову (державну) адміністрацію, Департамент освіти і науки Житомирської обласної військової (державної) адміністрації, Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської обласної військової (державної) адміністрації, Житомирське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Житомирський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», районні військові адміністрації, органи місцевого самоврядування, заклади освіти. районні військові адміністрації, органи місцевого самоврядування, заклади освіти.

2.5. Суддівство здійснюється відповідно до Офіційних Правил з волейболу.

2.6. Інформація про Змагання, відомості щодо реєстрації учасників розміщені на сайті "Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги" за посиланням: http://scl.gov.ua

2.7. В умовах дії на території України воєнного стану у зв’язку із триваючою широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України, проведення Змагань здійснюється з дотриманням вимог Законів України "Про національну безпеку України" та "Про правовий режим воєнного стану" та наказу Мінмолодьспорту від 28.05.2022 № 1587 "Про деякі питання проведення всеукраїнських спортивних заходів в умовах воєнного стану" (зі змінами).

2.8. Організація та проведення Змагань здійснюється із дотриманням Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

3. Строки і місце проведення Змагань

3.1. Змагання проводяться з грудня 2023 по червень 2024 року і складаються з п’яти етапів:

Етап І (шкільний) – Змагання проводяться в межах окремих закладів загальної середньої освіти з метою виявлення найсильніших учасників та формування команд закладів загальної середньої освіти з виду спорту.

Дати проведення: грудень 2023 - січень 2024.

Етап ІІ (територіальний) - Змагання проводяться серед закладів загальної середньої освіти в межах територіальних громад.

Переможець отримує право брати участь у наступному етапі Змагань.

Дати проведення: лютий - березень 2024.

Етап ІІІ (районний) – Змагання проводяться в межах району між командами закладів загальної середньої освіти. Переможець та срібний призер отримують право брати участь у наступному етапі Змагань.

Дати проведення: квітень - травень 2024.

Етап ІV (обласний) – Змагання проводяться серед команд закладів освіти, які посіли 1 та 2 місце в ІІІ етапі. Переможець отримує право брати участь у наступному етапі Змагань.

Дати проведення: травень 2024.

Етап V (всеукраїнський) – фінальна частина Змагань. У фінальній частині Змагань бере участь переможець ІV (обласного) етапу Змагань.

Дати проведення: червень 2024.

3.2. Змагання проводяться з урахуванням графіків освітнього процесу закладів освіти.

Терміни та місця проведення кожного етапу визначаються організаторами, відповідними регламентами та розпорядчими документами організаторів.

3.3. Змагання проводяться у спортивних залах закладів освіти, спортивних комплексах та місцях, визначених організаторами в залежності від етапу Змагань.

4. Учасники та умови проведення Змагань

4.1. Учасниками Змагань є учні закладів загальної середньої освіти. Вікова група учасників визначається в окремих регламентах з видів спорту.

4.2. До участі у Змаганнях допускаються учні закладів загальної середньої освіти відповідних територіальних громад, які заповнили необхідні дані через форму реєстрації на Змагання з виду спорту на сайті "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" (http://scl.gov.ua) (Додаток 1).

4.3. Команди-учасниці перед початком кожного етапу Змагань (починаючи з 2 етапу) зобов’язані надати ГСК для реєстрації такі документи: заявку команди з найменуванням команди, зазначенням прізвища, ім’я та по-батькові, датою народження учасника Змагань,  відміткою лікаря про допуск до Змагань, відомостями про представника команди, його контактним номером телефону (Додаток 2).

4.4. До участі у Змаганнях допускаються учні закладів загальної середньої освіти, які за станом здоров’я не мають протипоказань до фізичних навантажень, та які були зареєстровані закладом загальної середньої освіти у встановленому порядку відповідно до пунктів 4.2 та 4.3 цього Положення.

Участь учнів закладів загальної середньої освіти, які додатково займаються у закладах спеціалізованої освіти спортивного профілю та інших закладах фізичної культури обумовлюється Регламентом про підготовку, проведення та розвиток всеукраїнських Змагань Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги з окремого виду спорту серед учнів закладів загальної середньої освіти на відповідний навчальний рік. 

Окремі вимоги до учасників Змагань не передбачені цим Положенням визначаються Регламентом про підготовку, проведення та розвиток всеукраїнських Змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з окремого виду спорту на відповідний навчальний рік.

4.5. Відповідальність за техніку безпеки під час проведення Змагань, медичний контроль за допуском учасників до Змагань несуть організатори Змагань.

4.6. Змагання з видів спорту проводяться відповідно до правил Змагань з видів спорту, розроблених всеукраїнськими спортивними федераціями з видів спорту з урахуванням правил спортивних Змагань відповідних міжнародних спортивних федерацій та відповідно до затвердженої програми та календаря етапів Змагань з видів спорту.

4.7. Регламентними документами Змагань є це Положення та Регламенти про підготовку, проведення та розвиток обласних Змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” з видів спорту. Питання, не врегульовані цим Положенням, регулюються Регламентами про підготовку, проведення та розвиток обласних Змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” з видів спорту.

4.8. Системи проведення Змагань визначаються у Регламентах про підготовку, проведення та розвиток всеукраїнських Змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” з видів спорту.

4.9. Житомирське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України формує звіт про проведення відповідного етапу Змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” та подає організаційному комітету упродовж 3 днів після кожного етапу Змагань (Додаток 3).

5. Фінансове забезпечення

5.1. Фінансування витрат, пов'язаних з забезпеченням підготовки та проведенням І, ІІ, ІІІ та ІV етапів Змагань, здійснюється в межах коштів, передбачених у відповідних місцевих бюджетах, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

За кошти організацій, що відряджають, а також інших джерел, не заборонених законодавством, здійснюються всі витрати з участі команд у фінальному етапі Змагань: оплата проїзду та добових під час переїзду учасників до місця проведення Змагань та зворотно, харчування та проживання.

5.2. Умови фінансування Змагань можуть бути змінені.

6. Умови визначення першості та нагородження переможців і призерів Змагань

6.1. Визначення переможців відбувається відповідно до офіційних Правил спортивних Змагань з видів спорту.

6.2. Нагородження переможців і призерів ІІ етапу Змагань проводять органи місцевого самоврядування, ІІІ етапу – районні військові адміністрації, IV етапу – Житомирська обласна військова (державна) адміністрація.

6.3. Команда, яка перемогла на ІІ етапі Змагань з виду спорту, отримує звання “Переможець територіального етапу Змагань з виду спорту“ та нагороджується кубком і дипломом, гравці команди – дипломами, медалями, пам'ятними призами та цінними подарунками від спонсорів Змагань (за наявності).

Команди, які зайняли 2-е та 3-є місця на ІІ етапі Змагань з виду спорту, нагороджуються кубками і дипломами, гравці команди – дипломами, медалями та пам'ятними призами і цінними подарунками від спонсорів Змагань (за наявності).

Переможець ІІ етапу Змагань з видів спорту здобуває право брати участь у ІІІ етапі Змагань з виду спорту.

6.4. Команда, яка перемогла на ІІІ етапі Змагань, отримує звання “Чемпіон районного етапу Змагань з виду спорту“ нагороджується кубком за 1 місце, гравці команди – дипломами, медалями та пам'ятними призами та цінними подарунками від спонсорів Змагань (за наявності).

Команди, які зайняли 2-е та 3-є місця на ІІІ етапі Змагань з виду спорту, нагороджуються кубками, гравці команди – дипломами, медалями та пам'ятними призами і цінними подарунками від спонсорів Змагань (за наявності).

Переможець та команда яка посіла 2-е місце в ІІІ етапі Змагань здобуває право брати участь у ІV етапі Змагань.

Судді, які проводили третій етап Змагань, нагороджуються дипломами.

6.5. Команда, яка перемогла на ІV етапі обласних Змагань, отримує звання “Чемпіон обласного етапу Змагань з виду спорту“, нагороджується перехідним кубком, кубком за 1 місце, гравці команди – дипломами, медалями та пам'ятними призами та цінними подарунками від спонсорів Змагань (за наявності).

Команди, які зайняли 2-е та 3-є місця на ІV етапі Змагань з виду спорту, нагороджуються кубками, гравці команди – дипломами, медалями та пам'ятними призами і цінними подарунками від спонсорів Змагань (за наявності).

Переможець ІV етапу Змагань з виду спорту здобуває право брати участь у V етапі Змагань з виду спорту.

Судді, які проводили четвертий етап Змагань, нагороджуються дипломами.

7. Інші умови Змагань

7.1. Учні закладів загальної середньої освіти, що приймають участь у Змаганнях обирають назву команди, спортивний логотип школи, заклички, єдину форму (за можливості) та інші атрибути.

7.2. Під час проведення Змагань необхідно суворо дотримуватись положень, постанов Кабінету Міністрів України, наказів Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, розпоряджень начальника обласної військової адміністрації, та інших нормативних актів, які є чинними на період підготовки та проведення Змагання, і відповідно до них прописувати вимоги стосовно наявних ситуацій і потреб. 

7.3. Під час проведення Змагань організатор забезпечує учасників заходу інформацією про найближче укриття, до якого необхідно слідувати під час повітряної тривоги.

У разі оголошення повітряної тривоги організатор Змагання негайно зупиняє Змагання та наказує всім учасникам і персоналу пройти до укриття або спеціально відведеного місця, яке може використовуватися як укриття та знаходитися на відстані не більше ніж 500 м від спортивної споруди, де проводиться захід.

Змагання поновлюється після закінчення повітряної тривоги.

7.4. За роз’ясненнями та додатковою інформацією звертатися до начальника відділу Житомирського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олени ШУРШАВИ, тел.: 093-494-78-17.

Додаток 1

до Положення

ІНСТРУКЦІЯ

щодо попередньої реєстрації навчального закладу на участь у ІІ етапі на сайті

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” (http://scl.gov.ua)

з/п

Найменування дій

Дата виконання

Як пройти попередню реєстрацію?

1.

На головній сторінці сайту (http://scl.gov.ua):

  • обрати вид спорту в якому заклад освіти буде брати участь, натиснути “Зареєструватися“:

- перехід на Google форму для реєстрації на окремий вид спорту;

- обрати область, в якій розташований навчальний заклад;

- вказати територіальну громаду;

вказати скорочену назву закладу (приклад – Загальноосвітня школа № 32);

- вказати відповідальну особу від навчального закладу (вчитель фізичної культури/тренер);

- вказати контактний телефон відповідальної особи від навчального закладу;

- засвідчити згоду на обробку персональних даних.

Якщо заклад освіти планує взяти участь у Змаганнях з кількох видів спорту, необхідно провести реєстрацію на кожен обраний вид спорту окремо.

до 

01 лютого 2024 року

Попередню реєстрацію навчального закладу пройдено!

Comments:
Only authorized users can leave comments.